Детски празник завладя малчуганите в Угърчин

Дата на публикуване: 23.08.2016 16:17

Детски празник „Да поиграем заедно в Угърчин“ се проведе в двора на училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в понеделник, 22 август. Забавата, организирана от общината, изкара малчуганите навън без телефон. Състезанията бяха две – каране на велосипед на зиг-заг и надбягване с чували. Момичета и момчета, малки и по-големи, се втурнаха да покажат кой може повече, а възклицанията на по-големите момчета бяха „Щом ние сме тук, другите са обречени“.

10-литрови туби служеха за импровизирани препятствия, които да тестват уменията на малките угърчинчета да управляват велосипеда. Някои малки, други големи колелета, но всичките устремени към успеха. Старт на всеки участник даваше Татяна Сирашка от общинската администрация, а началото бележеше свирката на малкия Пепи. Пръв с време 5.14 секунди се класира Велислав Вълков. „Боже, нашите дори не знаят, че съм участвал в състезание. Как ще ги зарадвам сега, нямам търпение“, подскачаше момчето. То получи грамота и ваучер за спортни стоки на стойност 50 лева, осигурени от община Угърчин. Среброто и бронза при велосипедите грабнаха Йочо Богданов и Преслав Иванов, с време 5.40 и 5.73 секунди.

Пикът на емоциите беше състезанието с чували. 20-метровото трасе се оказа нелесна задача за ентусиазираните младежи. Изплезени езици и забавни физиономии съпътстваха спринтьорите в подскачането до финалната права. Там ги чакаше хронометър, който закова най-бързото време на Антонио Минчев – 5.32 секунди. С малка разлика от 45 стотни втори се нареди Зоран Братанов, а третото място завоюва Ива Стоевска с 6.28 секунди. Преди да научи за спечеления бронзов медал скромното момиче от срам се надяваше да не е сред победителите, но се оказа именно от тях. Доброто настроение завладя и по-възрастните зрители на забавната надпревара и те се включиха в надбягването с чували, но неофициално.

В грамотите е кметът Станимир Петков приветства победителите с думите: „Нека спечелването на това състезание да бъде един добър стимул за ежедневно практикуване на спорт и физически упражнения, които са гарант за добро здраве и здраво тяло.“

Усмивките на детските лица бяха неизменна част от детския празник. След края на състезанието децата ги очакваше топъл сандвич, сок и палачинка. Организаторите обещаха, че подобна инициатива очаква младите жители на общината и по случай началото на учебната година.

Потърсете в сайта

Анкета

1. Ползвали ли сте услугите на Центъра за административно обслужване и информация в Община Угърчин?

Резултати:
Да :
82% Complete (success)
Не :
18% Complete (success)

2. Служителите са вежливи и приветливи

Резултати:
Да :
74% Complete (success)
Не :
16% Complete (success)
Отчасти :
9% Complete (success)

3. Служителите са компетентни, обясняват точно и ясно

Резултати:
Да :
77% Complete (success)
Не :
16% Complete (success)
Отчасти :
7% Complete (success)

4. Обслужването е ефективно, сроковете се спазват

Резултати:
Да :
76% Complete (success)
Не :
12% Complete (success)
Отчасти :
12% Complete (success)

ЗЕЛЕН ТЕЛЕФОН

Сигнали за замърсяване на околната среда можете да подавате на телефони:

Общината: (069)31 27 70
РИОСВ: (064) 806 951
или на-mail:didi_eco@mail.bg