Новини
Преустановява се предлагането на кафе, топли и студени напитки и други стоки от вендинг-автомати, разположени на открито
21.03.2020

Със Заповед № 117/20.03.2020 г. на Кмета на Община Угърчин, се забранява достъпа до детски и спортни площадки (включително такива в дворовете на училища, детски ясли и градини) и спортни съоръжения – стадиони, игрища, фитнес уреди на открито и др. на територията на Община Угърчин, в административните сгради в населените места на общината, в които се извършват административни услуги, както и в сгради, в които има клонове на пощи и здравни кабинети да не се допускат в помещенията повече от две лица над 60 годишна възраст, а на прилежащите открити площи да бъде указана необходимостта от спазване на дистанция 1-1,5 метра между лицата, преустановява се предлагането на кафе, топли и студени напитки и други стоки от вендинг-автомати, разположени на открито. Вендинг-автомати за кафе, топли и студени напитки и стоки на закрито (в административни сгради, в хранителни магазини, в бензиностанции и др.) могат да работят, като се прилагат всички мерки за безопасност и хигиенизиране на автоматите.

Заповедта беше въведена във връзка с предотвратяване и ограничаване на разпространението на коронавируса COVID-19 в община Угърчин и поради невъзможността за извършване на контрол за периодично почистване и хигиенизиране и осигуряване на пропускателен режим до автоматите на открито, което създава опасност за здравето на хората.

Заповед №117/20.03.2020 г. на Кмета на Община Угърчин вижте ТУК

Потърсете в сайта
Анкета
Ползвали ли сте услугите на Центъра за административно обслужване и информация в Община Угърчин?
ЗЕЛЕН ТЕЛЕФОН

Сигнали за замърсяване на околната среда можете да подавате на телефони:

Общината: (069)31 27 70
РИОСВ: (064) 806 951
или на-mail:didi_eco@mail.bg